KONFERENCJA KLUBU DEKORAL PROFESSIONAL W WYJĄTKOWO SMACZNEJ OPRAWIE!
Klub Dekoral Professional powstał z myślą o profesjonalistach, którzy dbają o wysoką jakość produktów i swoich usług. Członkostwo w Klubie niesie za sobą wiele korzyści takich, jak dostęp do atrakcyjnych promocji, nowości produktowych i najnowszych technologii. Na najbardziej aktywnych klubowiczów czekają też nagrody i wydarzenia specjalne. Jednym z nich była konferencja, która odbyła się 31 maja 2019 roku w Hotelu Magellan, w Bronisławowie.
Dla 100 kluczowych Uczestników Klubu maj zakończył się bardzo owocnie, profesjonalnie i …smacznie, ponieważ podczas zorganizowanej Konferencji Klubu Dekoral Professional brali udział nie tylko w warsztatach, merytorycznych prezentacjach, czy interesujących prelekcjach na temat nowości produktowych, ale też mogli zmierzyć się w kulinarnych zmaganiach w formie konkursu drużynowego.
Wśród atrakcji pierwszej części spotkania na zaproszonych gości czekała solidna porcja wiedzy teoretycznej i praktycznej. Uczestnicy mogli skorzystać z czterech interaktywnych stref produktowych marek: Dekoral Professional, Sigma Coatings, Nuklad oraz Steelguard, stanowiących przestrzeń dla fachowych rozmów, porad bezpośrednio od praktyków branży oraz możliwości wypróbowania produktów w działaniu. Każdy, kto zdecydował się wypróbować produkt na jednym z 4 stanowisk, zdobywał żeton Klubu DP, uprawniający do obioru gratisowego wałka ProGOLD Polyamide Power, opakowania ultralekkiej farby fasadowej Akrylit SX AERO lub innowacyjnej farby do ścian i sufitów – Sigma Expert Supermatt. Strefy doskonale spełniły swoje zadanie i były dla Uczestników ciekawą formą doświadczenia produktów.
Po części teoretycznej i warsztatowej Profesjonaliści mieli szansę sprawdzić się w zupełnie nieoczekiwanych, jak na konferencję, rolach – oddali się gotowaniu w konkursie drużynowym. Utworzone wśród uczestników 10-osobowe zespoły o typowo kulinarnych nazwach, zmierzyły się w rywalizacji o tytuł Professional Chef Klubu Dekoral Professional. Zadaniem fachowców było przygotowanie potraw według przepisów z wykorzystaniem znajdujących się na przypisanym ich stanowisku produktów. Nad przebiegiem poczynań Uczestników czuwali profesjonalni kucharze, którzy wspierali amatorów w ich działaniach. W powietrzu czuć było nie tylko cudowne zapachy, ale i ogromnego ducha zaangażowania. Niektórzy odkryli w sobie prawdziwy talent kulinarny. Zwycięski zespół Szparagów przygotował wyśmienite krewetki w sosie chipotle i arroz rojo. Poza nieskrywaną satysfakcją, nagrodą dla wygranej drużyny były książki Ani Starmach „Pyszne kolacje”, stanowiące punkt wyjścia do dalszego rozwijania kulinarnych pasji profesjonalnych wykonawców.
Konferencja zakończyła się rozdaniem nagród oraz wieczornym bankietem, który był czasem doskonałej zabawy, rozmów i wymiany doświadczeń wśród Uczestników. Trwają już prace nad agendą przyszłorocznej konferencji, która z pewnością zaskoczy Uczestników Klubu Dekoral Professional.